Bulevardul Națiunile Unite 4, București 030167
Mon - Fri : 09.00 AM - 18.00 PM
+ 40 21 317 25 87

Instrumente și resurse esențiale pentru designerii grafici și web

Timp de citire: 4 minute Ioan Straton

Designul grafic și web este o industrie în continuă evoluție, iar designerii trebuie să țină pasul cu ultimele tendințe și tehnologii pentru a rămâne relevanți în domeniu. În 2023, designerii vor avea la dispoziție o gamă largă de instrumente și resurse esențiale pentru a-și îmbunătăți fluxul de lucru și a crea proiecte de succes. Acest articol prezintă o selecție de instrumente și resurse indispensabile pentru designerii grafici și web în 2023.

 

1. Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud rămâne în 2023 unul dintre cele mai importante seturi de instrumente pentru designeri, oferind o gamă largă de aplicații și servicii pentru design grafic, web, fotografie și video. Printre cele mai populare aplicații se numără Photoshop, Illustrator, InDesign și XD. În plus, Adobe oferă și resurse precum Adobe Fonts și Adobe Stock, care permit accesul la o varietate de fonturi și imagini de înaltă calitate.

2. Sketch

Sketch este o aplicație de design vectorial, axată pe designul de interfață și prototipare, care a câștigat popularitate în rândul designerilor web. Cu o interfață simplă și intuitivă, Sketch permite crearea de design-uri responsive și colaborarea în timp real cu echipa. De asemenea, există o mulțime de plugin-uri și extensii care pot îmbunătăți funcționalitatea aplicației.

3. Figma

Figma este o platformă de design și prototipare bazată pe cloud, care permite colaborarea în timp real între membrii echipei. Figma este compatibilă cu mai multe platforme, ceea ce înseamnă că designerii pot lucra pe orice dispozitiv, fără a fi nevoie să instaleze software-ul. Figma oferă funcții avansate de design, precum componente reutilizabile, design responsiv și interacțiuni complexe.

4. Canva

Canva este o platformă de design grafic online, care permite crearea rapidă și ușoară de design-uri pentru social media, prezentări, postere, invitații și multe altele. Cu o bibliotecă vastă de șabloane, fonturi, imagini și ilustrații, Canva este un instrument excelent pentru designerii care doresc să creeze conținut vizual atractiv într-un timp scurt.

5. InVision Studio

InVision Studio este o platformă de design și prototipare care permite crearea de interfețe animate și responsive. Cu funcții avansate de design, precum layout flexibil, componente reutilizabile și interacțiuni complexe, InVision Studio este o alegere excelentă pentru designerii care doresc să creeze experiențe digitale de înaltă calitate.

6. Iconfinder și Flaticon

Iconfinder și Flaticon sunt două resurse esențiale pentru designerii care au nevoie de pictograme și ilustrații vectoriale de calitate. Ambele platforme oferă o gamă largă de icon-uri, în diferite stiluri și formate, care pot fi utilizate în proiecte de design grafic și web.

7. Unsplash și Pexels

Unsplash și Pexels sunt două dintre cele mai populare surse de imagini gratuite de înaltă calitate, ideale pentru a fi utilizate în design grafic și web. Ambele platforme oferă o selecție vastă de fotografii, acoperind o varietate de subiecte și stiluri, și sunt actualizate constant cu noi imagini.

8. Google Fonts și Font Squirrel

Google Fonts și Font Squirrel sunt două resurse indispensabile pentru designerii care caută fonturi gratuite de calitate. Google Fonts oferă o gamă largă de fonturi open-source, care pot fi utilizate în proiecte web și print, în timp ce Font Squirrel oferă o selecție de fonturi gratuite, special optimizate pentru utilizarea pe web.

9. Dribbble și Behance

Dribbble și Behance sunt două platforme de design care permit designerilor să își prezinte portofoliul și să descopere lucrări și tendințe noi în domeniu. Aceste platforme sunt esențiale pentru designerii care doresc să își extindă rețeaua de contacte, să primească feedback și să se inspire din munca altor profesioniști.

10. Stack Overflow și GitHub

Stack Overflow și GitHub sunt două resurse importante pentru designerii care lucrează cu cod și dezvoltare web. Stack Overflow este o comunitate de întrebări și răspunsuri, unde designerii pot găsi soluții la problemele tehnice cu care se confruntă, în timp ce GitHub este o platformă de găzduire și colaborare pentru proiecte de cod sursă.

În 2023, web designerii si designerii de grafica au la dispoziție o gamă largă de instrumente și resurse esențiale pentru a-și îmbunătăți fluxul de lucru și a crea proiecte de succes. De la aplicații de design și prototipare, la resurse de imagini, fonturi și icon-uri, aceste instrumente și resurse sunt indispensabile pentru a rămâne competitivi într-o industrie în continuă evoluție.